Pivní degustace

Tak jsem zase dostal jako dárek zajímavý zážitek – pivní degustaci. Je to správné, když už člověk to pivo pije měl by o tom také něco vědět. Dohodl jsem si termín 15.1. a v 18:30 dorazil na inzerované místo – Malý Velký bar (hospůdka) v Praze kousek od I.P.Pavlova. Ideální program na pošmourný leden v Praze. Sešlo se po schodech do suterénu a zde jsem se pozdravil s kolegy (a kolegyní) předpokládám, že také obdarovanými. Bylo nás pouze 5 a tak jsme se pohodlně vešli k jednomu stolu, bylo přineseno něco k zakousnutí a přišel pivní sommelier, tedy sommeliérka, protože to byla slečna. Pivní sommeliér je skutečně oficiální název, ověřil jsem na Netu. Byla mladá a štíhlá, ale kupodivu o pivu něco věděla, nevím jak to dělá, k tomu se přece člověk musí dopít.

degustace_.jpg

Byl krátký teoretický úvod a pak jsme začali ochutnávat, bylo celkem 10 vzorků, ale na každého vyšla malá sklenička, tak ve vší počestnosti. Piva to byla různorodá, zajímavá, z celého světa, ani si je nepamatuji. Utkvěl mi v paměti černý kouřový ležák, láhev jsem koupil i domů, ale neměl jsem tašku, tak jsem jí na cestu domů měl v kapse bundy. Společnost se sešla různorodá, moje maličkost, mladá rokerka, které je ve zdejším podniku dost často (jsem pochytil) mladík hrající v rockové skupině (prý na 150tém místě žebříčku, ale mají ambici dostat se na třicáté) a 2 starší přáteké, z nichž jeden byl také hudebně aktivní a přinesl celou kabelu kovbojských klobouků a indiánských čelenek. Oficiální degustace skončila asi v 8 hodin a pak pokračovala volná zábava, dal jsem si ještě několik piv a boršč na zajedení. Domů jsem původně chtěl dorazit brzo, ale jak jsme klábosili čas letěl jako splašený (v hospodě to tak bývá) tak jsem dorazil později. Vyprávěl jsem jak jsem v roce 2013 v Jihlavě vařil pivo a setkalo se to s živým zájmem. A pivo jsem vlastně i čepoval.

Uteklo to jako voda a bylo to prima.

Zpátky