POP

Tedy přesněji Praha – Obecnice – Praha

Letos jste se toho na Dokola o cyklistice moc nedočetli. To ovšem neznamená, že se na kole nejezdí, jen jsme líní psát. Pořád lepší než být líní jezdit na kole. Když tak rekapituluji, na přelomu roku bylo na displeji 14k a aktuálně se přehouplo 17k, tedy 17 000 km. Je půl roku za námi, bude to letos takový slabší průměr. Abych to trochu rozhýbal vedle klasických pojížděček do práce do hospody a domů, zajel jsem v sobotu 25.7. do Obecnice. Pro neznalé vesnice pár kilometrů od Příbrami na okraji Brdských hvozdů. Strávil jsem tam část dětství. Z Prahy něco přes 60 km, trasu už mám vypilovanou, tak celkem pohoda. Cestou tam jsou takové táhlé kopce tak to jde pomaleji, záptky je to rychlejší. Na úvod snad profil trasy časově a kilometricky. Cestou jsou 2 pauzy – oběd v Obecnici a  odpolední zastávka v Radotíně (mé obce nejmilejší – Cimrman). Mimochodem program CicloTour trasu ohodnotil třemi hvězdičkami, samozřejmě by to šlo zfalšovat, ale trochu mne to otrávilo, docela jsem se nadřel. Mimochodem, graf je za celý den, cesta tam a zase zpátky.

    cas_.png        vzdalenost_.png

Počasí celý den přálo, ani kapka a teplota celkem přijatelná. Po cestě plno zajímavostí, jak už to tak chodí. Žně v plném proudu, potkal jsem hada, možná zmiji, kaštanová alej u Hostomic letos zatím vypadá dobře. Kolo selfie u Dobřichovic před růžovou lavičkou, trochu výstřední. A Hluboš přes koleje, to se jde skutečně do finále a od Jinců se jedná o cca 10km prakticky stále do kopce. Inu Obecnická rezervace není zadarmo.

   01_zne_.JPG   02_kolo_.JPG   03_kastany_u_hostomic_.JPG   04_mozna_zmije_.JPG   05_hlubos_.JPG

V Rezervaci to docela žilo, ale většina byli cyklisté. I pěšáci. A bazén fungoval ale ve vodě jsem nikoho neviděl. Asi čisté a studené. Dokonce rodinka s malým chlapcem se tu také občerstvovala a podle batohů jsem myslel, že se jdou slunit k bazénu, ale slova malého synka jak se těší na noc v lese mne informovala o tom, že jdou dobrodružně přespat do lesa. Proč ne, ale červy asi jíst nebudou. Po té co jsem se nasytil a napojil vyrazil jsem zpátky, alespoň zpočátku trochu jinak aby nebyla nude. Tak zase pár fotek.

  06_tremosna_.JPG  07_obecnicka_rezervace_.JPG   08_lesni_divadlo_.JPG   09_hospoda_kde_jsem_nebyl_.JPG   10_pacifik_pribram_zdice_.JPG   11_hostomice_.JPG   12_radotin_.JPG

Divadlo v Podlesí žije ale na programu jsem viděl jen nějaké pohádky. V Podbrdské hospodě jsem nikdy nebyl, ale vždy jezdím okolo, tak nemohu informovat. V Hostomicích je pivovar, vypadá to jako funglovka, bohužel takových je jak houby po dešti a obávám se, že všechny se neuživí. Ale držíme prsty. No a poslední zastávka byla standardně v Radotíně v občerstvení V zahradě (někdy příště více).

Docela mi to jelo, kolo se drželo, dokonce jsem si u Hostomic užil privátní slinici. Asfaltují tu asi 10 km úsek a silnice je prakticky hotová, pouze zatím je zákaz vjezdu. To jsem já a řada místních ignoroval a tak jsem si užil funglovní slinici prakticky privátně. Ani si nevzpomínám, že by to tady vyžadovalo nějaké opravy ale když se ty peníze musí utratit.....A příjemně mne překvapily Brdy kde bylo minimum suchých stromů, tady se příroda zatím drží, s okolím Máchova jezera se to nedá srovnat.

 

Zpátky