Střípky z cest 2016

A už se zase blíží konec roku. Při frekvenci našich příspěvků se zdá, že by toto mohl být letos poslední příspěvek a tak je čas na určité bilancování. Jaký byl rok 2016? Určitě se toho událo hodně, utekl jako voda. Na kole jsem byl ve Francii, bylo to náročné ale krásné, tak příští rok zase někam pod stan. Ale o tom se píše jinde. Pro ilustraci letoška přikládám pár fotek. Tak v lednu jsem na cyklocompu zachytil pěkných 49 000 km, o 2 měsíce později již pěknou padesátku.

01_49k_t.jpg   02_50k_t.jpg

Začátkem dubna bylo kolo ještě v zimní úpravě, přece jen když jezdím každý den, nemohu řešit otázky typu prší-neprší a blatníky se i na jaře ještě vyplatí. Jedna bahnivá cesta, tuším že z Mněchenic nahoru, jako připomenutí náročného terénu.

03_jeste_v_zimnim_t.jpg   04_na_blate_t.jpg

Pak jsem zachytil nutrie na Berounce, poblíž Radotína, před lety atrakce, nyní už to nikoho nevzrušuje a z nutrií se staly tlusté překrmené obludy které se strašně množí. A kolo je již v letním hávu, tentokrát někde u Roudnice pod Řípem.

05_radotinske_nutrie_t.jpg   06_kolo_jiz_v_letnim_t.jpg

Letos bylo poměrně hezky a tak i na kole jezdil kde kdo, dokumentační fotografie z cyklistické koje v zaměstnání, bylo tam občas dost těsno (no teď v zimě už je nás tam zase jen  pár skalních). Jedna momentka z barandovského mostu, je to paradox, že více fotek mám z různých exotických destinací než z místa, kde jsem prakticky denně.

07_depo_v_praci_t.jpg   08_barandovsky_most_t.jpg

V Lidlu jsou občas různé prodejní akce, z jara byly turistické potřeby a také jednomístný stan za necelých 800Kč. Vyzkoušeli jsme, rozměry a hmotnost skutečně minimalistická, ale do Francie jsem si nakonec vzal poctivý Troll a udělal dobře. Když už jsme pořídili a vyzkoušeli, alespoň představit nějaké zkušenosti? Nízká hmotnost a malé rozměry, dvouplášťový. Nevýhody - bez kolíků nebude stát, což v jižních zemích může být problém, dost těsný, balit uvnitř bagáž v dešti bude docela problém, prostě je to taková nouzovka, ale za ty peníze to jde. Více zatím nevyzkoueno.

 09_stan_z_lidlu_t.jpg   10_jednomistny_ale_rychly_t.jpg   11_stan_postaven_t.jpg

V květnu se staly 2 výnamné věci, cestou z Radotínského rodea jsem havaroval a narazil si levé rameno (a taky žebra), prvních pár dní bylo docela drsných, pak se to začalo zlepšovat, ale věděl jsem o tom ještě pár měsíců (i když musím přiznat, že i dnes mohu pořád nahmatat zhmožděninu, ale na funkci to nemá vliv, asi už to lepší nebude). A hned pár dní na to jsme měli v práce společnou akci v Tepfaktoru, jel jsem tam na kole (je to kousek od Chotilska) a doufal že to nebude fyzicky náročné protože jsem v té době s naraženým ramenem dost trpěl a byl to masakr. Naše skupinka měla ještě ambiciozního vedoucího, který nás honil a já jsem dost trpěl, ve finále jsem se na ty nejtěžší úkoly už nechal vystřídat. Asi to rameni nepřidalo. Druhý den jsem ještě navštívil Drtinovu rozhlednu, která je odtamtud asi jen 2km a byla volně přístupná, doporučujeme, pěkný rozhled na okolí Slapské přehrady.

12_rozhledna_u_slap_t.jpg   13_drtinova_rozhledna_t.jpg

Jedna momentka z cyklolávky zavěšené pod magistrálou v Lahovicích, takové trochu technologické scifi. A jako protiklad holého betonu momentka z radotínské oázy, v létě nemá chybu, tak zase až bude hezky někdy na jaře.

14_pod_magistralou_t.jpg   15_radotinska_oaza_t.jpg

Volavka na Berounce také už dnes není nic mimořádného, i volavky se musely přizpůsobit. A taky jsme pálili nějaké ty ohně, jeden povedený viz níže. No, už se blížíme do finále, jedna cesta napříč heřmánkem kdesi u Příbrami, to už byl myslím konec srpna.

16_volavka_na_berounce_t.jpg   17_taborak_t.jpg   18_hermankova_cesta_t.jpg

A jdeme do finále. Už jen telegraficky na závěr, zachyceno 54 000 km na displeji kdesi nad Radotínem a 55 000 km teď na konci listopadu už jsem prošvihl, tak jen dodatečně.

19_54k_t.jpg   20_55k_t.jpg

Tak to bylo zatím vše, zda se ještě letos vzepneme k aktualizaci netuším a vlastní PFko, jak je na Dokola zvykem, pravděpodobně nebude.

Zpátky