Praha –Šluknov – Praha – zase

Loni jsem pauzíroval, ale letos to zase vyšlo, po návratu z Francie a lehkém odpočinku jsem si zase dal cestu na sever – z Praha do Šluknova a tam jeden den na zotavenou, to je po takové vzdálenosti potřeba a pak zase zpátky. Původně jsem chtěl vyrazit už v pondělí 9.9.2019, ale pršelo celý den tak nic. Naštěstí máme ty technologie a tak na úterý už byla předpověď optimistická a tak jsem vyrazil. Je to už po několikáté a tak se žádné překvapení nekonalo, je to minimálně na deset hodin a s přestávkami jako svačina, oběd, večeře a tak to vyjde na celý den. Ale je to dobrodružství a za ten den je toho plno k vidění. Tentokrát jsem si to vylepšil hned na okraji Prahy, kdy jsem po Francii vyčištěné a namazané kolo hned u Přední Kopaniny protáhl přes pole a totálně zabahnil.

01_pole_.JPG   02_moje_chyba_.JPG

Tak jsem ho hned musel odloubat klackem od bahna aby se kola vůbec točila a pak vzhůru na dalších 130km. Občas mi přiletělo nějaké bláto do obličeje ale to je holt to dobrodružství. Pár obrázků z cesty, ale to samozřejmě nezachycuje tu atmosféru a dřinu.

03_svata_juliana_.JPG   04_tady_pohoda_.JPG   05_velvary_.JPG   06_rip_.JPG   07_ustek_retro_zavory_.JPG   08_ocuny_.JPG   09_konojedy_.JPG   10_uz_na_severu_.JPG

Jak se to vůbec jede? No prvních 100 km je v pohodě, pak to začne jít ztuha a posledních 20km je zase v pohodě. Buď ten pocit, že se blížím do cíle nebo se večer ochladí. Zpátky je to podobné, pouze zpočátku víc kopců a pak víc roviny.

11_cestou_zpet_.JPG   12_obraz_v_krajine_.JPG   13_pastvina_.JPG   13_zase_rip_.JPG   14_roudnice_.JPG

Ale bylo lo letos v pohodě tak snad zase příští rok? Kolo si nestěžovalo.

Jo a nahrál jsem si profil. Mapka je stejná jako tehdy.

ps_.PNG   sp_.PNG

 

Zpáty