29 000 km

A je tu další milník kola - 29 000 km na displeji. Přiložena fotečka kola a displeje. Rád bych aby to bylo někdy z nějakého exotického místa ale zase to vyšla k barrandovskému mostu v Praze. A tak to teď vypadá že kolo jezdí stále okolo Prahy.

    

A né že by nebyla možnost - o svátku 8.5. kolo (a já s ním) absolvovalo pěkných 144 km, sw mi dal dokonce 4 hvězdičky.

Počasí ráno bylo dost nejisté, ale během dopoledne se vybralo a odpoledne už bylo vysloveně hezky. I přes výhrůžky nějakým přívalem a kroupami jsem vůbec nezmokl a cestovní plán splnil. Standardní výjezd z Prahy podél Berounky, pak vzhůru podél brdského hřebene do Jinců a podél Litavky až do Obecnice u Příbrami. Zde plánovaný oběd v "rezervaci" u bazénu který se vydařil a pak přes Příbram na Dobříš, tam mne napadla zastávka ve Velké Lečici což je prakticky při cestě. Restaurace nezklamala ani nepřekvapila a pak do Radotína na večeři, tady je to sázka na jistotu. Příjemně unaven jsem dorazil  domů ale kolu do 29 000 ještě pár kilometrů chybělo.

         

P.S. V zimě se stáj našich dopravních prostředků rozrostla o nafukovací kajak. Inspirací byla loňská Francie a sjezd kousku řeky Dordogne. Suchá nafukovací zkouška doma v zimě dopadla dobře a první mokrá zkouška se odehrála v neděli 5.5 na Vltavě v Praze a také dopadla, dá se říci uspokojivě. Proto plány na 8.5. byly kolo nebo kajak tak 50 na 50. Ale předpověď počasí  nevypadala příliš povzbudivě a máčet si celý den nohy ve vodě a ještě moknout mne přesvědčilo o kole. Tak kajak někdy příště a určitě bude reportáž.

Zpátky