Tak šel čas

Tak koukám na naše/vaše Dokola a je mi smutno. Letos to fakt bylo fiasko. Příspěvek žádný ale ono se vlastně nic moc nedělo. Na kole jsem před chvílí spočítal letošní nájezd cca 2000 km, je to dost bída ale mohlo by být hůř. Horší je, že najeto je na trase Praha-Radotín, maximálně Černošice, to je vše po rovině a těch pár výjezdů do práce s převýšením ca 100 metrů se ani nedá počítat. Tak kolo nepotřebovalo ani žádnou údržbu, párkrát jsem namazal řetěz (letos neměněn) a odpruženou vidlici. Jo a asi dvakrát jsem dofoukl pláště a teď na podzim zase nasadil blatníky.

Do rubriky NKVS (nové koně ve stáji) by se dala zařadit zmínka o pořízení koloběžky, již brzo na jaře. Kolega doporučil jako výborný rehabilitační prostředek, byl jsem dost skeptický ale musím přiznat, že jsem změnil názor a na kratší vzdálenost a dobrém povrchu je to skvělé. Pořídil jsem typ YEDOO Dragstr 2020, přišlo složené v krabici ale montáž je tak maximálně na hodinu.

1_krabice_.JPG   2_obsah_.JPG   3_slozeno_.JPG

Váží necelých 7 kg a tak je to taková pápěrka. Ale po rovině na dobrém povrchu jede s větrem o závod, s větrem v zádech skoro sama. Ale proti kolu je to pomalejší, Radotín na kole dělám za půl hodiny, na koloběžce cca jeden a čtvrt hodiny, jednou pod hodinu s větrem v zádech. Ale dá se s ní přejít most, kolo bych do schodů už neunesl. Nemám na ní tachometr, ale možná, že pár set km letos už najela. Jediiné příslušenství které jsem pořídil je zvonek – beruška, abych byl trochu stylový. Blatníky, brašny atd. nechci, přece jen jezdím jen za pěkného počasí a zvyšovalo by to hmotnost. Tím by to ztratilo to kouzlo. Zkušenosti? Je třeba držet řídítka oběma rukama jinak je to skutečně o karambol a dávat pozor na nerovnosti a obrubníky jinak trpí spodní strana stupáku. Přes zimu si asi koloběžka odpočine, hladké pláště do sněhu určitě nejsou.

4_predni_kolo_.JPG   5_zadni_kolo_.JPG   6_industrial_.JPG

Životním výkonem byl letos výlet do Radotína s Oldou, já na koloběžce a Olda po svých. No měli jsme toho oba dost, cestou se vyhýbáme rušným úsekům a tak to na koloběžce mohlo být tak 25km a pro Oldu ještě více, stále někde pobíhal.

7_modrany_.JPG   8_divocina_.JPG   9_lipence_.JPG   10_zizen_.JPG

Co dál? Jiří Bína už také nikam nejel (kolemkolem.cz) a vzhledem k věku asi nepojede, ale nechci podceňovat. Adam se na kole letos rozjezdil, taky má nové, a nájezdem mne docela válcuje.

Zpátky Dokola všedního dne