14k

Tak je asi čas na poslední letošní příspěvěk na naše/vaše Dokola a takovou rekapitulaci. Na displeji cyklocomputeru se aktuláně objevilo číslo 14 000 km což za dva roky je takový obvyklý průměr 7000 km ročně.

01_14k_.JPG   02_kolo_.JPG

Kolo se stále drží, největší opravou byla letos výměna celého zadního kola. Celé kolo má odhadem najeto 35 000 km a zatím se žádná vážná porucha neobjevila. Ale drážky na vnější straně ořechu zadního náboje už jsou dost oběhané a tak se devítikolečko vždy začalo povolovat. Pokusil jsem se sehnat nový ořech, ale neuspěl jsem a tak jsem vyměnil celé zadní kolo. To ve velikosti 26 palců už také není jednoduché sehnat.

10_orech_.JPG   09_naboj_.JPG

Zima nám alespoň v Praze zatím nezačala a tak se dá jezdit bez omezení. Několik snímků typické zimní krajiny.

04_zimni_krajina_.JPG   05_berounka_.JPG

A snad taky nějaká zvířáka. Berounka je plná nutrií a tak je okolo občas nějaký strom dost ohlodaný. A v Chuchli stále funguje ekofarma.

07_nutrie_.JPG   06_ekofarma_.JPG

No a z dalších zajímavostí zbytky poslední telefonní budky o které jsem v nejbližsím okolí bydliště jestě věděl. A restaurace Tornádo v Kazíně kam občas zajedu, když je přes zimu stánek v Radotíně mimo provoz.

08_budka_.JPG   03_kazin_.jpg

Konec roku má být zatím stále bez sněhu a tak doufám, že půjde jezdit na kole prakticky celou zimu stejně jako loni a předloni a předpředloni a tak dál.

Zpátky