Potopa2006

O té velké potopě na jaře 2006

Tak už je to tady.První letošní potopu máme v plném proudu (někde možná už za sebou).Nic moc.Nabízím pár fotek,ale je to spíš taková jarní náladovka.Konec konců,velká voda je každý rok,k přírodě to tak nějak patří a dřív se nad tím nikdo nepozastavoval.Jó,byly doby kdy se tvrdilo poručíme větru dešti a jednu chvíli to dokonce vypadalo,že se to povede.Pak došlo ke společenské změně a opět to vypadalo,že poručit větru dešti není problém - stačí investovat kapitál a soukromý sektor si už s tou zatr... přírodou poradí.No nevím,nějak se nedaří..Takže první letošní povodeň bychom měli,teď ještě první letošní bouřku (možná s tornádem) a pak?Nechme se překvapit.

A jak že to tehdy dávno vlastně bylo?Pršelo 40 dní a 40 nocí,dřevená archa,od každého 2 kusy a potom zpátky na čistou zem.Pohádka.

Takže pár foteček.

A pro fajnšmekry video (Veslařský ostrov v Praze),formát .MOV a asi 4M.

A ještě aktuálně.V Čechách byla potvrzena ptačí chřipka (odborně něco jako H5xyz..).Už byl nejvyšší čas,vždyť jsme té Evropě byli již pro smích.Všude okolo ji už mají a my nic.Ostuda.

Zpátky

30.3.večer-aktuálně.Tak ještě není konec,někde nám to teprve začíná kulminovat.Filosofická otázka - je občan povinen nechat se zachraňovat proti své vůli?A tady začíná zase chcát,to zas bude víkend.