Střípky 2017 - 2.díl

To to utíká, zatímco jsme s napětím sledovali podzimní putování Jiřího Bíny po Jižní Africe a bez dechu četli jeho prakticky každodenní reportáže na www.kolemkolem.cz, rok utekl a je tu už skoro zima. My na Dokola jsme se zmohli (Já!) za celý rok na pouhé 3 příspěvky (a když tak zalistuji naším/vaším Dokola bude to asi historický negativní rekord) a to mám k dispozici zázemí a veškeré výdobytky civilizace. Ale jak kdesi píše Adem: Dokola - ostrůvek jistoty v dnešní dynamické době, jinými slovy za rok tu najdete prakticky totéž co dnes, a to je přece prima.

Ne že by se nic nedělo. Cestovali jsme, na kole, autem, pěšky (to pro mně moc není) a navštívili plno zajímavých míst a zažili plno - no zážitků. Z pohledu cyklistiky najeto plno kilometrů a kolo musím pochválit, prakticky bez údržby šlape jako hodinky.

V lednu mám kdesi zachyceno 56 000 km, v červnu to bylo již 60 000  a nyní aktuálně 64 000 km:

60k_t.JPG   64k_t.JPG

No, když to tak násobím a dělím tak to dělá 8000 km za 11 měsíců, sám jsem se překvapil. Snad nějaké protikladné fotky k vyvolání dramatického napětí.

Cesta pod Lahovickým mostem a „Ekofarma“ v Chuchli (co se všechno najde v Praze):

Techno_t.JPG   Ekofarma_Chuchle_t.JPG

A k létu patří voda – bodláky u Berounky v Radotíně a Labe kdesi v Německu:

Letni_bodlak_t.JPG   Labe_t.JPG

A taky na pamětihodnosti třeba vzpomenout, křížek v severních Čechách a zřícenina v jižních:

Kriz_na_severu_t.JPG   Zricenina_u_vody_t.JPG

Ono vůbec v Čechách je turisticky docela husto, ale dá se dojet třeba i na Nordkap:

Turisticky_uzel_t.JPG   Nordkap_t.JPG

Tady se musím upřesnit, zvídavý čtenář určitě zaznamel nějaké jiné kolo opřené o Nordkap obelisk, ale pokud je to skutečný pamětník, objeví ono kolo na historických snímcích z Elby, Korfu a podobně, prostě z našeho pravěku. Ano, je to on zasloužilý oř, který odjezdil tisíce kilometrů aby mu nakonec ve Švédsku praskl rám a nyní zažívá zasloužený odpočinek na chalupě v severních Čechách.

Ale jsou místa na které je spoleh, např. Vietnamská večerka v Jincích mně nikdy nenechala na holičkách:

Jince_vecerka_t.JPG

Co je to všechno platné, podzim nás už dohnal, snad se i docela vydařil a barevně to i vyšlo:

Barvy_podzimu_t.JPG   Brezovy_haj_t.JPG

Co dodat? Na kole se jezdí furt a zatím to docela jezdí a to je dobře. Tak snad popřát ještě hodně kilometrů.

Zase_u_Berounky_t.JPG

Co dodat závěrem? Jezdí se dokud to jde, až to nepůjde, bude to zlé. Kolo (cyklocomputer) za chvílo dosáhne (opět) magiského čísla 65536 (pro ne-It znalé je to 2 na 16) a tak pojedem opět od nuly. To už bude potřetí, pokud mně paměť neklame. Kolo si samozřejmě zaslouží odměnu, už mám připraveny nové brzdové destičky a kotouče, řetěz, možná i pláště a tak dále, prostě po zimně kolo dostane generálku a pojede dál.

Jo málem bych zapomněl, máme doma nového kolegu, jmenuje se Olda a je urozeného původu:

Olda_t.jpg

 

Zpátky Dokola