Dokola žije!

To ten rok zase utekl. Těšil jsem se, že ještě před koncem roku 2012 se na displeji kola ukáže pěkných 27 000 km a možná by to pak byl roční rekord - přes 7000 km najeto za rok (a pěkná aktualita na Dokola) ale osud tomu nechtěl. A chybělo docela málo. Před Vánoci se udělalo totální náledí (a laskavý čtenář promine) ale kolo odsaď pocaď a už se na takové podmínky necítím. Představa jak to zaduní kdybych sebou někde praštil (a jak blbě už mi to bude srůstat) mne "uzemnila". Začal jsem jezdit MHD a výsledek se dostavil již po několika dnech, chytil jsem docela silné nachlazení. Organismus prostě odvykl těm stísněným zatuchlým nevětraným prostorám (cestující MHD ví o čem hovořím) a léty ježdění na kole přišel o získanou imunitu kterou si musel opět pracně vytvářet. Takže náledí zmizelo a já se stále ploužil pražským metrem. Konečně po dvou týdnech jsem se vrátil na kolo, zpočátku to šlo docela ztuha. Pak zase napadl sníh, ale naštěstí v množství a konzistenci která je na kole ještě docela sjízdná. Na konci roku jsem dostal mailem několik přání od kolegů cyklistů a opět mi nezbylo než se zastydět, já se nemohl ani na aktualizaci úvodní stránky Dokola (ale pořád se nedá srovnat s Adamem a jeho úvodní stránkou na kterou už nesáhl rok a půl - styďte se Adame!).

Jak zhodnotit uplynulý rok? Nestěžuji si a lepší už to nebude (titulek Oskarového filmu!). Co se chystá na rok 2013? Na jaro mám přípraveno GO kola (generální oprava) - po zimně a těch kilometrech to bude určitě potřebovat. Takže mám připravený nový trojtác, přehazovačku, řetez, devítikolečko a řadu drobností okolo a to bych chtěl vše vyměnit. Pak už původní na mém kole zůstanou skutečně snad jen řidítka. A co plánujeme dál? Po vyzkoušení řízení letadla a lokomotivy si letos zkusíme uvařit pivo. Možná by stálo za pokus pokořit loňskou K24 (300km) kdy jsem se dopustil chyby a šel si v noci lehnout. Stejně jsem pořádně nezabral a ráno se začínalo pěkně ztuha. Kdybych jel nonstop, 400 by možná bylo reálných.No a hlavně a samozřejmě jezdit na kole a moc neplánovat, pak to většinou vyjde.

Aby ten první letošní příspěvek nebyl jen suchý text i pár obrázků. Tak 27 000 km dosaženo dnes 20.1.213 v Radotíně u Berounky.

Berounka vypadá nějak takhle, valí se tam ledová tříšť ale zatím to není noc dramatického.

No a pak zimou chcípla baterka ve foťáku, tak pro snímek kola jsem musel zalovit v archívu.

No a abychom ty Vánoce nepřešli úplně mlčením tak alespoň Betlém (z průhonického náměstí).

Zpátky