Čelenž

(už zase)

Tož nám začalo jaro - občas to tak vypadá (někdy to naopak tak vůbec nevypadá).Sobota,nic neodkladného,tož do sedla.Plán byl takový,že zajedu do Obecnické reservace na oběd a cestu si nějak zpestřím.Nakonec došlo k určité úpravě trasy,reservace je v přestavbě,tak nefunguje,ale jinak vše vyšlo a dalo to 151 km.A jelo mi to jak ďábel,klidně jsem mohl pokračovat,už ale nebylo kam.Takže jak to bylo (a sem tam obrázek) a trasu možno sledovat na mapce.

Nejprve standardně z Prahy na Radotín a podél Berounky až do Řevnic.Nebylo po ránu teplo,dokonce bych se nebál říci,že byla docela kosa a ve stínu ještě místy jinovatka.Z Řevnic jsem vystoupal na pláně pod Brdskými hřebeny a zde je první snímeček - kaštanová alej v okolí Hostomic,po lístečku zatím ani památky,ale to přijde.

A ty panorámata!Tohle je například Plešivec od Hostomic,ani se nezdá,ale pár metrů stoupání to je.Památné místo s hradištěm,viz. plešivecké bronzy.

Jo,a už všude kvete podběl,tak třeba například takhle:

Pak přes Hostomice do Jinců a směrem na Příbram.U Příbrami je to již drsný kraj,a tak nepřekvapí,že vysoko v horách ještě leží sníh (zase ty panorámata):

Stravovací problém.Obecnická reservace je mimo provoz,nějak se vylepšuje.Jedu Ke Komínu,tady mají zase až od 14:00.Čekat nebudu a jedu dál.Jo a nějaký ptáček.Byla to autonehoda nebo ptačí chřipka?Neptal jsem se a jel dál.

Zase nějaké panorámato.Uprostřed hlubošský kostelík (není vidět) vpravo Příbram (taky není vidět) a okolo lesy (to je to zelené).

Co přináší řeka?V našem případě se jedná o jeden z přítoků Litavky a v tomto místě ji došly síly a ledničku nedonesla.Tak snad příště.

Cesta nebyla vždy snadná,občas to byla trochu obojživelná záležitost,ale projel jsem všude.

Konečně Hluboš a kostelík v plné parádě,tady jsem obědval v motorestu (smažák,brambory a pivo).

Pak už přes různé vesničky na Dobříš.Kostelík a kaplička kdesi v okolí Dobříše,docela opravené a takhle na jaře je na ně dobře vidět.

   

Z Dobříše na Nový Knín.No pasaran.Žabí plot,ale je to marné.Pokud projdou,skončí jako placka na silnici a pokud neprojdou k rybníku,vyhynou.Tak nevím.

Sjezd do Štěchovic jsem si nevychutnal.Silnice je tak rozbitá,že je téměř nesjízdná.No,dojel jsem do Štěchovic pěkně vyklepaný.Kostelík ve Štěchovicích ,již se blížíme ku Praze.Takový fotogenický,viděl bych to na nějaký horor o upírech.

Pak už jen pořád rovně po Štěchovické.No a přehrady,Štěchovice a Vrané.Zatím to jde ještě horem dolem,ale už bude asi brzy konec.

   

Ve Zbraslavi na Radotín a to už bude skutečně konec.No a profily trasy.Jeden má vodorovnou osu v kilometrech,druhý v hodinách.SW mě ohodnotil 4 hvězdičkami.3 delší přestávky,to jsem tankoval.Nejprve ve Skuhrově Miňonky a pivo,pak v Hluboši smažený sýr a 2 piva a nakonec na závěr 2 piva u Pigiho v Radotíně.Spotřeba 1,5l/100km vůbec není špatná,myslím,že nějak takhle jezdila kdysi Babeta.U Pigiho to samozřejmě zase kypělo životem.To je asi tak všechno,abych psaním netrávil víc času než ježděním.Jo,a kolo má právě pěkných 51099 km.

   

Víc už toho nemám,tak zpátky.