Novoroční

Konec roku 2016 uběhl tak rychle, že jsme přesně podle očekávání už žádnou aktualizaci nestihli, o PFku ani nemluvě. A to je nutno chápat jako pozitivum!

Pouze jsem se těšil , že bych na Silvestra mohl na displeji cyklocomputeru zahlédnout pěkné číslo 56000, nevypadalo to nereálně. V pondělí 26.12. mi chybělo asi 180km a to by šlo! V pondělí dopoledne jsem si dal po Vánocích na slehnutí kondičních 35km, pak 4x do prácce a zpátky v týdnu přes Radotín, to by byla stovečka, no a na Silvestra už by zbylo skutečně pouze pár kilometrů. Inu vše dopadlo jinak, jak už to tak bývá, když se moc plánuje.

V pondělí odpoledne jsem jel přes celou Prahu MHD na společenskou návštěvu a můj organismus, odvyklý tomuto způsobu cestování to odnesl. Už v autobuse, když jsem slyšel smrkající a kašlající cestující a viděli poletující bacily mi bylo jasné, že to nedopadne dobře. Přišlo to na mne již večer, ráno bolest v krku a vše s tím související. Na kole jsem do práce dojel, ale nebyla to žádná radost. Domů pak už nejkratší cestou a doma vařit čas s medem. A tak po celý zbytek posledního týdne v roce, nejkratší cestou tam a zpátky. Kilometry tak moc nepřibyly a na Silvestra už jsem nevyjel vůbec. A o Novoroční vyjížďce jsem si nechal jen zdát, i když počasí bylo docela slušné. I tak ale když rekapituluji, najeto za rok 2016 opět skoro 8 tisíc kilometrů (když započtu i některé další bicykly jako třeba skládací Dahon, tak určitě). Kolo se drželo, až na několik slabších chvilek se zadní brzdou, inu je to nová technologie a musíme si jí osvojit. Zima snad bude mírná, jak už je poslední léta standard, a tak doufám že se bude jezdit stále, ale musím se dát trochu dohromady.

Jedna fotoaktualita kde jsem a kde jsem chtěl být už loni před koncem roku:

novorocni.jpg

Snad bude brzy nějaká veselejší aktualita. I když aktuální pohled z okna (8.1.2017) tomu moc nenasvědčuje.

Zpátky