Novoroční vyjižďka

Naplánovali jsem Novoroční cyklo vyjížďku. Z Prahy na Říp a zpátky, to by mohlo být tak 110 km a docela čelenž. Pěknou... Ale nakonec jsme řekli NE. Prostě z různých důvodů jsem neujel 1.1. ani metr na kole (narozdíl od kolegy Adama který ujel 14 km a tím mne zahanbil). Ale jinak letošní zima cyklistice přeje, jestli bude takhle vypadat globální oteplování, já jsem spokojen. Možná, že když má cyklistika v Čechách tak mizivou oficielní podporu ujal se podpory Bůh.

Takže není pravda, že by vůbec nebyl sníh. Dokonce napadl i v Praze a to se nám podařilo zachytit. Možná budou takové snímky v budoucnu dost vzácné.

Ohňostroje jsem si také úžili, i když s kompaktem to byla docela piplačka, ze 100 fotek je použitelná tak jedna.

Na železničním mostě v Braníku se cosi děje. Pokud si vzpomínám, kdysi se hovořilo o tom využít prázdné poloviny mostu pro vybudování stezky, která by spojila stezky na pravém a levém břehu Vltavy. A neuběhlo ani deset let a vida! Ale taky se může jednat o něco zcela jiného.

A nakonec jedna smutná. Po delším trápení nás na podzim opustil další kus krajiny. Z původní skoro stepi, zarostlé šípky a křovím se stalo staveniště a jistě se můžeme brzy těšit na další útulné satelitní městečko s milými lidičkami (stráň na Chuchlí).

Včera jsem si pouštěl z disku katastrofický film Den poté (můj oblíbený) o nástupu doby ledové. Asi uprostřed jsem si dal přestávku na televizní noviny, kde byla reportáž o sněhové kalamitě v Severní Americe. Fikce se prolnula s realitou.

Zpátky