Skládačka na ledě

Už náš velikán Cimrman objevil termín "průkopník slepých uliček". Někdo musí slepou uličku vyzkoušet a říci tudy ne přátelé. I já jsem se pokusil rozšířit hranice lidského poznání. O velikonočním víkendu jsem vyrazil na krátkou projížďku na skládacím kole Dahon ve šluknovském výběžku. Silnice byly bez sněhu, většinou mokré ale mám blatníky a tak žádný problém. Dal jsem si takový okruh Šluknov-Jiříkov a pak jsem chtěl přes Rumburk zpátky. Ale posedla mne pýcha a tak jsem se zpáteční cestu rozhodl absolvovat lesní zkratkou.

Čekal jsem že bude vypadat podobně jako silnice a bude v pohodě - ale ouha, sníh tu byl ještě z předchozích nadílek a pěkně udusaný a zledovatělý a na něm vrstva čerstvého sněhu. Nějakou dobu jsem jel celkem úspěšně až na občasná náhlá sesednutí. Pak ale přišlo co muselo se stát, jeden smyk jsem už nevybral a skončil po hlavě v příkopu.

Pak jsem se nějak dostal z lesa na polní cestu a tady byl definitivní konec. Dle stop jsem byl po dlouhé době po traktoru první kdo tudy projížděl. Tady se už nedalo jet ale ani kolo tlačit. Spíš bylo potřeba ho táhnout za sebou.


Takže závěr? Skládačka na ledě ne. Ta malá kolečka s hladkým pláštěm nemají šanci.Ale na běžné silnici i v zimě pohoda akorát bude potřeba udělat nějakou údržbu (vyčištění, namazání) až přijde konečně jaro a sleze sníh.
Ale za sebe konstatuji nadšení, škoda že mně v příkopu neměl kdo vyfotit na památku. Tak snad příště.

Zpátky (do tepla)